DTF | Governance x Watchdogs
3-4 Mai 2018

Digital Transformation Forum se va concentra pe modalitățile prin care tehnologiile informaționale digitale contribuie la o mai bună guvernare, dar și la îmbunătățirea activității mass-media și a observatorilor din partea societății civile, asigurându-se că politicile și punerea în aplicare a acestora servesc oamenilor. Reprezentanți ai guvernului, jurnaliști, experți din societatea civilă și profesioniști în comunicare vor interacționa cu colegii din peste 30 de țări pentru 2 zile de sesiuni, concentrându-se pe tema unor guverne mai eficiente și cinstite, pe mijloace de comunicare eficiente și pe activismul civic.

Partneri
SUA & Romania

Forumul este finanțat de către Departamentul de Stat al SUA, prin divizia Office of Citizen Exchanges, și este organizat de Digital Communication Network (DCN), Universitatea Româno-Americană (URA) și World Learning, cu sprijinul Ambasadei SUA la București.

Agenda
evenimentului

Reprezentanți ai guvernului, jurnaliști, experți din societatea civilă și profesioniști în comunicare vor interacționa cu colegii din peste 30 de țări pentru 2 zile de sesiuni, concentrându-se pe tema unor guverne mai eficiente și cinstite, pe mijloace de comunicare eficiente și pe activismul civic.
Evenimentul se desfășoara în limba engleză dar este disponibilă și traducere instantanee în limba română (prin intermediul căștilor fără fir ce se pot ridica de la intrarea principală a sălii).

Bilete

Experiență, Entuziasm, Cunoștințe, Dăruire

Reprezentanți ai guvernului, jurnaliști, experți din societatea civilă și profesioniști în comunicare vor interacționa cu colegii din peste 30 de țări pentru 2 zile de sesiuni, concentrându-se pe tema unor guverne mai eficiente și cinstite, pe mijloace de comunicare eficiente și pe activismul civic.
Participanții vor explora teme precum strategii de informare digitală, instrumente de transparență și responsabilitate guvernamentală, instrumente de căutare a adevărului, programe de guvernare electronică, date deschise, planuri strategice pentru social-media, e-guvernare, practici anticorupție și jurnalism mobil și participativ, printre altele.

Cadrele didactice, studenții/elevii, jurnaliștii și funcționarii publici au intrare gratuită.
Accesul în sală se face pentru aceste cazuri pe baza de înregistrare obligatorie prealabilă, prin formularul online dedicat [apăsați aici].
La intrarea în sală studenții/elevii trebuie să prezinte carnetul/legitimația de student/elev, iar cadrele didactice/jurnaliștii/funcționarii publici trebuie să prezinte legitimația/alt document doveditor.

VINO alături de noi ca să afli despre toate aceste lucruri de la profesioniști cu experiență excepțională în acest domeniu.

Evenimentul se desfășoara în limba engleză dar este disponibilă și traducere instantanee în limba Română (prin intermediul căștilor fără fir ce se pot ridica de la intrarea principală a sălii).
Biletele se pot achiziționa până în data de 2 mai 2018, ora 16:30.

5 Institutii

2 Țări: SUA & Romania

Pic 01

Departamentul de Stat al SUA - Office of Citizen Exchanges

Divizia Office of Citizen Exchanges (OCE) este parte a Biroului pentru Afaceri Educationale si Culturale al Departamentului de Stat al SUA (ECA). Misiunea ECA este de a îmbunătății înțelegerea reciprocă între S.U.A. și popoarele din alte țări, prin intermediul schimburilor educaționale și culturale care contribuie la dezvoltarea relațiilor pașnice și durabile. Artiști, educatori, sportivi, studenți, tineri și lideri în creștere din S.U.A. și din alte peste 160 de țări din întreaga lume participă la schimburi academice, culturale, sportive și profesionale.
OCE dă posibilitatea participanților americani și străini de a câștiga cunoștințe și de a împărtăși expertiza și experiența lor prin intermediul schimburilor internaționale în domenii profesionale, tineret, cultură și sport.

Pic 02

Digital Communication Network

Digital Communication Network (DCN) este o asociație internațională care pune în legătură profesioniștii erei digitale, din domenii diverse, pentru a genera idei, instrumente și produse pentru mass-media, organizațiile societății civile, întreprinderile și autoritățile publice.
DCN a dezvoltat o rețea de peste 3000 de profesioniști din peste 30 de țări din Europa și Asia Centrală.
Activitățile DCN sunt organizate la nivel internațional și includ teme ca: proiecte transfrontaliere și intersectoriale în cadrul rețelei, programe de schimb în regiune și în SUA, tabere, antrenamente, hackathon-uri, evenimente în rețea, dezvoltarea de instrumente digitale, produse media și materiale educaționale.

Pic 02

World Learning

World Learning este o organizație non-guvernamentală mondială care dă putere oamenilor și întărește instituțiile prin programe educaționale, dezvoltare durabilă și programe de schimburi profesionale și culturale.
Timp de 85 de ani, World Learning a lucrat pentru a crea o lume mai pașnică, mai durabilă și mai dreaptă. Programele lor educaționale, de dezvoltare și schimb de experiență îi ajută pe oameni să-și găsească vocile, să se conecteze cu comunitățile lor și să consolideze instituțiile care formează coloana vertebrală a unei societăți democratice. Cu sprijinul WL, acești lideri emergenți abordează probleme globale critice precum sărăcia, conflictul și inegalitatea socială.
Toate programele WL sunt bazate pe cinci abordări cheie: învățarea experiențială, dezvoltarea leadershipului, practicile incluzive, inovarea și managementul granturilor. WL crede în colaborarea cu experți locali, organizații și instituții locale pentru a găsi soluții care să funcționeze cu adevărat pentru fiecare comunitate. Împreună vom crea fundamentele pentru un viitor mai bun.
Astăzi, WL continuă istoria decadelor de succes anterioare. WL trimite mai mult de 600 de adolescenți americani în fiecare vară în toată lumea, pentru o serie de experiențe de viață unice.

Pic 02

Universitate Româno-Americană

Universitatea Româno-Americană este una dintre cele mai prestigioase universități private din România, un furnizor de elită în domeniul educației și cercetării. În 2015, URA a primit certificarea ”Grad ridicat de încredere” (cea mai înaltă distincție posibilă) din partea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), membru cu drepturi depline al Asociației Europene pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior (ENQA) și înregistrată în Registrul European al Asigurării Calității (EQAR).
Cele șapte facultăți ale universității, alături de cele aproximativ 170 de cadre didactice proprii implicate în activități didactice, de cercetare și într-o multitudine de activități comunitare, asigură un mediu educațional stimulativ pentru cei aproximativ 3500 de studenți înmatriculați la programele de studii de licență sau masterat. URA cooperează îndeaproape cu mediul de afaceri (mai mult de 40 de parteneriate oficiale cu industrii, companii și bănci) și a reușit să creeze și să dezvolte diverse parteneriate pe termen lung, atât în domeniul educațional cât și la nivel de cercetare științifică interdisciplinară.
Universitatea este membră a celor mai importante rețele academice internaționale, având parteneriate cu mai mult de 80 de universități din Europa, SUA și Asia.

Pic 02

U.S. Embassy in Romania

Ambasada SUA în Romania sprijină acest eveniment, organizat pentru prima oară în România.